TÜBİTAK ARDEB "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” Sonuçları Açıklandı !

• 20 Eylül, 2022

TÜBİTAK ARDEB "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında destek almaya hak kazanan değerli hocalarımızı tebrik ederiz.

Proje kapsamında gömülü boru hattı ve bileşenlerinde deprem kaynaklı dalga yayılımı ve fay kesmesi nedeniyle meydana gelecek kalıcı deformasyon etkilerini belirlemek amacıyla coğrafi bilgi sistemi (CBS) tabanlı ve kentsel ölçekli bir hasar simülasyonu geliştirilmesi ve yarı-ampirik kırılganlık eğrileri üretilmesi amaçlanmaktadır.

Proje Adı: Kentsel Ölçekte Gömülü Boru Hattı ve Bileşenleri İçin Deprem Kaynaklı Risk Algoritması Geliştirilmesi: Marmara Bölgesi Örneği
Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Abdullah Can ZÜLFİKAR (Gebze Teknik Üniversitesi)
Proje Ekibi: Dr. Öğretim Üyesi Ercan Şerif KAYA (Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi)
                      Dr. Öğretim Görevlisi Okan İLHAN (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi)
                      Dr. Öğretim Üyesi Özge FERCAN (İstanbul Kültür Üniversitesi)

Destek sonuçları ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.