TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) 2021 Yılı Sonuçları Açıklandı !

• 19 Kasım, 2021

Lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla hazırlanan, Proje tabanlı burs programının 2021 yılı başvuruları e-bideb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden gerçekleşmiştir. TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen, araştırma proje yürütücüleri tarafından sisteme eklenen ve ön incelemeden geçen 1.286 projeye 4-15 Ekim 2021 tarihleri arasında 12.117 lisans öğrencisi başvurmuştur.

Proje yürütücüleri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde 115 farklı üniversiteden, fen, mühendislik, sağlık ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında 114 farklı lisans programında öğrenim gören 1.543 lisans öğrencisi STAR programına kabul edilmiştir. 1.015 farklı projede görev alacak öğrencilerin 862’si (%56’sı) kadınlardan oluşmaktadır.

Destek almaya hak kazanan öğrencilerimizi ve proje yürütücüsü akademisyenlerimizi tebrik ederiz.

Öğrenci Ad & Soyad: İbrahim ÖZÜR

Proje Yürütücüsü Ad & Soyad: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa TOKAÇ

Öğrenci Bölümü: Elektrik - Elektronik Mühendisliği

Proje Yürütücüsü Üniversite Bilgisi: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi