ECO-SPHERE DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMACI PROGRAMI

ECO-SPHERE Doktora Sonrası Araştırmacı Programı, Türkiye'nin iki prestijli üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliğinde yürütülen bir Marie Skłodowska-Curie COFUND projesidir. 1911 yılında kurulan ve İstanbul'un kalbinde yer alan YTÜ ile 1982 yılında kurulan ve İzmir'de bulunan DEÜ, bu program kapsamında çok yönlü akademik tecrübe, ciddi bir altyapı ve ileri teknolojiler sunmaktadır.

ECO-SPHERE, beş yıl boyunca iki çağrı ile çevre bilimleri başta olmak üzere döngüsel ekonomi kapsamında yer alan farklı alanlarda her biri 24 ay sürecek 24 doktora sonrası istihdam imkânı sunacaktır. Program, Nisan 2024'ten itibaren dünya çapında araştırma ve çevre bilimlerine ilgi duyan iddialı doktora sonrası araştırmacı adaylarına açık olacaktır. İlk çağrı 28 Temmuz 2024 tarihinde kapanacaktır.

ECO-SPHERE, özellikle döngüsel ekonomi alanında bilgi ve inovasyonu ilerletmeyi, yeni nesil araştırmacıları desteklemeyi ve döngüsel ekonomisi kapsamında kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Döngüsel ekonomi, doğal kaynakların korunması, çevresel bozulmanın azaltılması ve uzun vadeli ekonomik büyümenin sağlanması amacıyla mevcut endüstriyel uygulamaların dönüştürülmesinde hayati bir rol oynamaktadır.

Programa kabul edilen araştırmacılar, ev sahibi kurumların sunacağı imkanlar ve programın sunacağı çeşitli faaliyetler aracılığıyla geniş bir ağdan faydalanacaklardır. Bu bağlantılar, sayısız akademik ve sosyal etkinliklerle birlikte, araştırmalarının güçlü bir şekilde desteklenmesini ve yenilikçi girişimlerin teşvik edilmesini sağlayarak, program bittikten sonra uzun süre devam edecek tecrübeler kazanmalarına yardımcı olacaktır.

ECO-SPHERE kapsamında teşvik edilen çalışmaların sonuçları, çevre bilincini ve politikalarını hızlandırmak için çeşitli bölgelerde ve sektörlerde işbirliğini teşvik edecek ve toplumların yaşam standartlarını yükseltmede katkıda bulunacaktır.

• 04 Temmuz, 2024