JAPONYA'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN 16. HOPE TOPLANTISI'NA KATILIM İÇİN DOKTORA VE DOKTORA SONRASI GENÇ ARAŞTIRMACILARA DESTEK VERİLECEKTİR!

• 23 Temmuz, 2024

16. Hope Toplantısı 9-13 Mart 2025 tarihleri arasında Japonya/Yokohama’da gerçekleştirilecektir.

16. Hope Toplantısı 9-13 Mart 2025 tarihleri arasında Japonya/Yokohama’da gerçekleştirilecektir. Japonya Bilimi Destekleme Kurumu (JSPS) tarafından düzenlenen, Asya, Pasifik ve Afrika bölgesindeki genç araştırmacıları Nobel Ödülü sahipleri ve diğer seçkin bilim insanları ile bir araya getirmeyi hedefleyen uluslararası etkinliğe, fizik, kimya, fizyoloji/tıp ve ilgili alanlardaki vizyoner ve başarılı genç araştırmacılar davet edilmektedir. Etkinlik boyunca, genç araştırmacılar, grup tartışmaları ve derslere katılmakta; sunumlar yaparak bilgi paylaşımında bulunmaktadır.

JSPS Kuruluşu, Hope Toplantısı’na katılım için TÜBİTAK tarafından aday gösterilecek 2 genç araştırmacının konaklama, Japonya içi ulaşım ve seyahat sigortası masraflarını karşılayacaktır. Adayların uluslararası uçak bileti masrafları ise TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

Toplantıya katılacak genç araştırmacılarda aranan şartlar şu şekildedir:

• 1 Ocak 1985 sonrasında doğmuş olmak.

• Doktora öğrencisi veya 2 Nisan 2019 sonrasında doktorasını almış olmak (doğum izni süreleri hariç tutulmaktadır)

• Daha önce Hope Toplantılarına katılım sağlamamış olmak

• Yüksek başarılı araştırma geçmişi ve bilimsel bilgi ve uygulamaların toplumsal etkileri konusunda farkındalığa sahip olmak

• Toplantı katılımı ile uzun süreli bilimsel ortaklıklar kurma ve ileri seviye araştırma yapma beklentisine sahip olmak

• Toplantı oturumlarına etkin katılım sağlayacak seviyede İngilizce yeterliliğe sahip olmak

• 9-13 Mart 2025 tarihleri arasında tüm toplantı programına katılabilecek durumda olmak

Başvuru Belgeleri

• Güncel özgeçmiş ve diğer destekleyici belgeler (sertifikalar vb.)

• Adayın İngilizce dil yeterliliğini gösteren belge

- YDS, YÖKDİL, TIPDİL (80 ve üstü puan) – belgenin 2019 sonrasında alınmış olması gerekmektedir.

- ÖSYM tarafından denkliği kabul edilen aşağıda sıralanan diğer yabancı dil belgeleri (belgenin 2022 sonrasında alınmış olması gerekmektedir.)

1. PTE (78 ve üstü puan)

2. CPE (C ve üstü derece)

3. CAE (A ve üstü derece)

4. TOEFL IBT (96 ve üstü)

- Adayın %100 İngilizce öğretim yapan bir üniversitede lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görüyor/görmüş olduğuna dair belge.

• Doktora sonrası araştırmacılar için yüksek lisans ve doktora transkriptleri,

• Doktora öğrencileri için yüksek lisans ve doktora transkriptleri

• Hope Toplantısı Başvuru formu – Başvuru Formu aşağıda yer almaktadır.

Adayların başvuru belgelerini eksiksiz bir biçimde 21 Ağustos 2024, saat 17:30’a kadar  hope-meetings@tubitak.gov.tr adresine iletmeleri gerekmektedir.

Hope Toplantıları Web sayfası için tıklayınız.

Başvuru Formu doldurma kılavuzu aşağıda yer almaktadır.

İletişim ve Destek

Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı