YAŞAM BİLİMLERİ ALANINDA EMBO ULUSLARARASI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

YAŞAM BİLİMLERİ ALANINDA EMBO ULUSLARARASI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI
  • 16 Temmuz, 2024
YAŞAM BİLİMLERİ ALANINDA EMBO ULUSLARARASI PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

Yaşam Bilimleri alanında çalışan araştırmacıların uluslararası iş birliği projelerine EMBO İleri Araştırma Desteği (Advanced Collaboration Grants) Programı kapsamında destek sağlanmaktadır.
 

TÜBİTAK tarafından Türkiye’deki yürütücülüğü yapılan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organisation – EMBO) tarafından, yaşam bilimleri alanında çalışan araştırmacıların uluslararası iş birliği projelerine EMBO İleri Araştırma Desteği (Advanced Collaboration Grants) Programı kapsamında destek sağlanmaktadır. Proje önerilerinin EMBC üye ve asosiye üyeleri ile iş birliği ortağı olan ülkelerdeki laboratuvarla ortaklık halinde hazırlanması gerekmektedir. 

Program kapsamında çalışma ziyaretleri için seyahat ve yaşam giderleri karşılanmaktadır. Proje yürütücülerinin yurt dışı çalışma ziyaretleri en fazla üçer farklı seyahat şeklinde bir haftadan altı aya kadar, projelerde yer alacak birer araştırmacının çalışma ziyaretleri ise yalnızca birer seyahat şeklinde üç aya kadar desteklenebilmektedir. Başvuru ve bilgi için https://www.embo.org/funding/fellowships-grants-and-career-support/advanced-collaboration-grants/ adresini ziyaret edebilir, aşağıdaki rehber dokümanı inceleyebilirsiniz.